PLA DE CONSUM DE FRUITES I VERDURES AL COLOMER

2016-11-11-17-23-15

Us informem que enguany l’escola també continuarà participant en el PLA DE CONSUM DE FRUITES I VERDURES A LES ESCOLES, promogut per la Unió Europea i la Generalitat de Catalunya (Departament d’Agricultura). Si voleu conèixer més aspectes del pla, podeu consultar la web del Departament (www.gencat.cat ).

Amb el lema “A la nostra escola mengem + fruita” es volen potenciar els objectius següents, que a la vegada coincideixen amb alguns dels nostres objectius a l’hora d’esmorzar:

- Informar dels beneficis del consum de fruites i augmentar-ne el consum. 

–   Reduir el consum de llaminadures i brioxeria industrial.

Des del Departament de Salut ens suggereixen que els nens i nenes han de venir esmorzats de casa per començar amb un bon rendiment escolar. Sabem que l’esmorzar és un dels àpats més importants del dia. Per aquest motiu, es recomana que l’esmorzar estigui compost per: làctics, cereals, fruita i complements de greixos, sucres i proteïna.

El Pla de Consum de Fruita a l’escola consistirà en distribuir gratuïtament, una setmana al mes i en tres o quatre dies consecutius, fruita i verdura fresca, seleccionada en funció de l’estació de l’any, prioritzant productes de proximitat i qualitat, als nens i nenes d’Educació Infantil i d’Educació Primària.

La fruita és repartirà a les hores d’esmorzar i cada família podrà valorar si cal posar alguna cosa de més en l’esmorzar dels vostres fill/es. En primer lloc menjarem la ració de fruita i seguidament, si tenen més gana podran menjar el que hagin portat de casa.

Si els/les vostres fills/es tenen algun tipus d’al·lèrgia amb la fruita/verdura, us demanem que us poseu en contacte amb el/la vostre/a tutor/a per actualitzar la informació i poder-ne parlar.

En darrer lloc, recordar-vos que per tal que aquesta intervenció sigui profitosa i eficaç és molt important que també se li doni suport des de casa, potenciant el consum d’una dieta equilibrada, i reduint el consum de certs aliments tot creant una bons hàbits saludables. Moltes gràcies!

Aquí us deixem un resum de les fruites i verdures que consumeixen cada mes:

Febrer/17 – Kiwi (07/02), Clemenules (08/02), Taronges (09/02) i Poma (10/02)

Gener/17 – Pera (10/01), Pastanaga (11/01) i Poma (12/01)

Novembre/16 – Pera blanquilla (15/11), Raïm (16/11), Mandarina Clemenules (17/11) i Poma vermella (18/11)