Sant Jordi 2016

El passat divendres dia 22 tots els alumnes i professors de l’Escola van gaudir d’una “representació” que la Comissió de Festes va preparar.

En aquesta ocasió ens van sorprendre amb un vídeo que han fet amb la tècnica “stop motion“.

Aquesta tècnica consisteix a capturar fotografies consecutives dels objectes movent-los de mica en mica entre foto i foto de manera que visualitzant-les ràpidament, dóna la sensació que els objectes es mouen.

Van fer com unes 600 fotografies per aconseguir aquest vídeo.

Tothom va gaudir moltíssim i van demanar de posar-lo altra vegada…..

Us deixem l’enllaç perquè pugueu gaudir-lo tant com ho vam fer aquell dia.

Donem les gràcies a la Comissió de Festes per tota la feina feta.

El nom de l’escola

Hola!
Estrenem el blog amb una informació que ens han passat la Marta Batlles i la Meritxell Vilaregut, sobre l’origen del nom de l’escola. Esperem que us resulti interessant!

Quan vam iniciar l’escola provisionalment va adoptar el nom de CEIP Bigues i Riells. Després d’uns mesos de funcionament amb aquesta denominació, s’esqueia escollir-ne la definitiva. En aquest sentit, des del Consell Escolar del centre es va promoure un procés de participació de tota la Comunitat Educativa per fer-ne l’elecció. Aquest procés, que va estar enriquidor per a tothom, es va completar el 24 de febrer de 2006, quan el propi Consell Escolar va aprovar per unanimitat el nom de l’escola: CEIP EL COLOMER.

Aquest nom fa referència al lloc geogràfic on està ubicada l’escola.

El camp del Colomer pren el nom d’un antic mas que existí com a mínim fins al segle XVI, ja que es troba documentat el 1510 en el Capbreu de Mossèn Pere Bonet, dipositat a l’Arxiu de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Bigues, dins l’heretat de la Torre del Prat. Al s. XVII El Colomer apareix ja com el nom d’un lloc i no com el nom d’un mas, propietat de la mateixa heretat, en el Capbreu de les rendes de Ramon March el Notari Francesc Caselles del 1627, dipositat a l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona. Un emplaçament doncs, amb molta història que gaudeix d’una bona orientació i unes vistes privilegiades dels Cingles de Bertí.

logo_escola_400

El logotip de l’escola el va dissenyar, l’any 2006, la Pilarín Bayés.

Es busquen col·laboradors

Hola!

Estrenem aquesta nova web amb la idea que hi hagi un espai per a cada un dels temes que ens interessen com a pares i mares, en relació a l’educació dels nostres fills i filles. És per això que volem tenir un espai de blog on tothom qui vulgui pugui aportar les seves experiències i coneixements, les seves inquietuds i propostes per a enriquir-nos tots plegats:

Joc pedagògic, alimentació sana, llocs on passar una bona estona, manualitats per fer amb els infants, temes de psicologia, llibres i pel·lícules recomanades, activitats esportives, música, un enllaç a algun contingut interessant d’internet o alguna web recomanable…segur que teniu moltes coses per compartir amb totes les famílies. Animeu-vos!

Us proposem que ens envieu un escrit amb qualsevol tema que vulgueu tractar. El publicarem en aquest blog i donarem l’opció a comentar-lo. Esperem que en surtin debats ben constructius!

Podeu fer-nos arribar les vostres aportacions a: ampaelcolomer@hotmail.com.

NOTA: Els continguts dels vostres escrits han de ser originals o amb cita a la font d’on provinguin. Cada article portarà el nom i cognoms de la persona que ens l’hagi fet arribar.

Esperem les vostres col·laboracions.
Moltes gràcies!