El nom de l’escola

Hola!
Estrenem el blog amb una informació que ens han passat la Marta Batlles i la Meritxell Vilaregut, sobre l’origen del nom de l’escola. Esperem que us resulti interessant!

Quan vam iniciar l’escola provisionalment va adoptar el nom de CEIP Bigues i Riells. Després d’uns mesos de funcionament amb aquesta denominació, s’esqueia escollir-ne la definitiva. En aquest sentit, des del Consell Escolar del centre es va promoure un procés de participació de tota la Comunitat Educativa per fer-ne l’elecció. Aquest procés, que va estar enriquidor per a tothom, es va completar el 24 de febrer de 2006, quan el propi Consell Escolar va aprovar per unanimitat el nom de l’escola: CEIP EL COLOMER.

Aquest nom fa referència al lloc geogràfic on està ubicada l’escola.

El camp del Colomer pren el nom d’un antic mas que existí com a mínim fins al segle XVI, ja que es troba documentat el 1510 en el Capbreu de Mossèn Pere Bonet, dipositat a l’Arxiu de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Bigues, dins l’heretat de la Torre del Prat. Al s. XVII El Colomer apareix ja com el nom d’un lloc i no com el nom d’un mas, propietat de la mateixa heretat, en el Capbreu de les rendes de Ramon March el Notari Francesc Caselles del 1627, dipositat a l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona. Un emplaçament doncs, amb molta història que gaudeix d’una bona orientació i unes vistes privilegiades dels Cingles de Bertí.

logo_escola_400

El logotip de l’escola el va dissenyar, l’any 2006, la Pilarín Bayés.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *